Лазарев-криворожский Александр Текст песни: НА ЩАСТЯ
НА ЩАСТЯ
Присвячуєься Т.Журбі, В.Сорбату.
Вірші Олександра Лазарєва, Антоніни Корінь, Тамари Журби,
Крилаті коні, степові жар-птиці, Несуть мене у мандри за село – В долинський степ, життя мого скарбницю, Де б’є натхнення вічне джерело, Де табунам розлогих трав гривастих Зимова флейта спати не дає. Летить натхнення по шляхах зірчастих, Біжить лошатко зоряне моє. ПРИСПІВ: Творім добро у цім тривожнім світі, Творім натхненно кожен день і час, І наші коні будуть так летіти - Ніхто й ніколи не зупинить нас.
Хай наше слово щире, норовисте Розп’ятим душам додає снаги. Хай озорить те слово променисте Пожухлий цвіт і молоді сніги. Нехай святая правда проростає По тих степах, де гнеться ковила. Хай коні щастя знову завітають Під новий рік до нашого села. ПРИСПІВ. 21.12.2004 Кіровоград - Долинська
Гений есть сосредоточение мысли в известном направлении.
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: МОЛОДА ВКРАЇНА ВОСКРЕСА
МОЛОДА ВКРАЇНА ВОСКРЕСА
вірші Валентини Кондратенко, Олександра Лазарєва
Вип’ю все з надщербленої чарки – Краща не дісталась на балу. Переп’ю всі прикрощі і сварки, Перебуду лихо і хулу. Все доп’ю: солодке і гіркоту, Не залишу сльози вам свої. Дороблю усю мирську роботу Й відлечу в незвідані краї. ПРИСПІВ: Де зорить чумацький шлях високий, Зупинюсь і до землі вклонюсь. За твої, Вкраїно, мир і спокій Перед Богом щиро помолюсь. За людей, за всю мою родину Відболить отам Душа моя. Й доки буде жити Україна, Доти з нею буду жити я.
Не ридайте, поминальні дзвони, – З вічності сюди знайду я путь. Ось вона, свята моя ікона, Що її Вкраїною зовуть! І розради кращої немає: Бачити крізь сині небеса, Як у замордованому краї Молода Вкраїна воскреса. 30.12.2004 Долинська.
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: БЕРЕГИНЯ УКРАЇНИ Олександр Лазарєв
БЕРЕГИНЯ УКРАЇНИ Присвячується поетесі Антоніні Корінь.
По зачарованій Десні пливуть віршовані рядочки, Такі веселі і сумні пливуть пісень її віночки. В них квіти мамині цвітуть і батька й синові дрібнички. Пливуть до Канева вони - думки з сімейної скарбнички. ПРИСПІВ: Вона живе в своїх віршах – У світ закохана людина. Завжди одна на всіх ролях – Мрійлива пані Антоніна. Вона і мати, і дитя, Вона і квітка, і перлина, Вона і всесвіту буття, І берегиня України.
Душі глибинна первосуть бринить самотньою струною. Торкнись її – і вірші йдуть на сповідь з новою добою. Рядки, заквітчані думками, летять в незвідані світи, Прямують прямо до безсмертя, щоб Душу в слові зберегти. ПРИСПІВ. Їх вже за тисячу - віршів! Така римована лавина – Для самоспалення Душі і самозцілення людини. Вони і сльози, і нектар, від них нема куди подітись: Наївні й мудрі солов’ї, народжені для щастя діти. 5.01.2005 Кривий Ріг
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: МАТІНКА ОЛЕКСАНДРІЯ
МАТІНКА ОЛЕКСАНДРІЯ Вірші Нелі Гончарової, Олександра Лазарєва
Присвячуєтьося поету-пісняру Олегу Попову
Тут перший крок зробили ми, тут народились наші мрії Під небом ніжно-голубим, де полиновий вітер віє, Де степом в’ється Інгулець і жито в маках половіє, Стоїть, заквітчана в пісні, моя любов – Олександрія.
ПРИСПІВ: У політ рветься серце твоє – Місто віри, любові й надії. Ми щасливі, що ти у нас є – Наша матінко, Олександрія!
Новобудови і лани привітне сонце щедро гріє. Ростуть герої тут твої, на краще маючи надію. Ведуть комбайни й кораблі, любити і співати вміють, І до зірок несуть вони твоє ім’я – Олександрія. ПРИСПІВ. Благословенна і свята у квітах щастя пломеніє На степових семи вітрах моя зоря – Олександрія. Тож хай святиться у віках твоє ім’я, твої надії: Щаслива доленька моя, моє життя - Олександрія! ПРИСПІВ. Олександрія - Долинська 20.04.2005
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: УЛЫБНИСЬ Александр Лазарев-криворожский
УЛЫБНИСЬ L Ты синей птицей улетаешь за границу, А я, как дятел, здесь останусь куковать. Там жизнь – не сахар, может всякое случиться, Вот потому-то я хочу тебе сказать: ПРИПЕВ: Мадонна милая, когда вдруг станет худо, Возьми стихи мои, и в лунной тишине Прочти хоть строчку... Ты печаль свою забудешь, Ты улыбнёшься − и легче станет мне.
В уютном баре тихо музыка играет, Сюда зашел я без тебя в который раз. Сижу, курю, бутылку пива допиваю И вспоминаю блеск твоих прекрасных глаз. ПРИПЕВ. Ты далеко теперь, в погоне за удачей, Со мной осталась фотокарточка твоя. Который день здесь за тобой тальянка плачет, − Ей гложет душу песня грустная моя. ПРИПЕВ. Зачем ты, милая, мне голову вскружила? Зачем полынью поросла любовь твоя? Зачем, красивая, ты сердце мне разбила? И на кого ты здесь оставила меня? ПРИПЕВ. 3.10.2002 Долинская
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: УХОДИМ Александр Лазарев-криворожский
УХОДИМ Посвящается сотрудникам производственного отдела УКСа КГОКОРа
Провинциальный городок, каких немало есть на свете, Где, не жалея ни о чём, спокойно можно старость встретить, Где, забывая о живых, мы редко мёртвых вспоминаем И, не покаявшись в грехах, бросаем всё и уезжаем. ПРИПЕВ: Вдаль бежит путь-дорожка неблизкая, Увлекая своей крутизной. За чертой остаётся Долинская – Городок недостроенный мой.
Какая жизнь кипела здесь, какие страсти бушевали, Когда почти что каждый месяц мы новостройки принимали! Здесь собирался долго жить Сергей Попко, но как-то летом, В расцвете сил, ушел туда, где нет проблем и стройки нету. ПРИПЕВ: Вдаль бежит путь-дорожка неблизкая, Увлекая своей крутизной. За чертой остаётся Долинская – Городок недостроенный твой.
Уехал немец и словак, болгарин бросил это дело, Румын остался, но и он который год сидит без дела. Притих КГОКОР: Без наших рук стальное сердце не забьётся. Но мы уходим: с каждым днём нас здесь всё меньше остается. ПРИПЕВ: Вдаль бежит путь-дорожка неблизкая, Увлекая своей крутизной. За чертой остаётся Долинская – Городок недостроенный мой.
Погладит жизнь по голове, а может, даже улыбнётся Тому, кто сможет устоять и в этой жизни не свихнётся. И будут долго вспоминать наш комбинат на постаменте Те, кто устали жить и ждать. Так дай им, Бог, попутный ветер! ПРИПЕВ. 4.02.2002 Долинская
Распускаются маки в полях, Фестивальное лето в разгаре. Вновь звучит песня в наших краях, Вновь играет нам бард на гитаре. И поёт, как в саду соловей, И аккордом, и словом чарует. С неразлучной гитарой своей - Словно голубь с голубкой воркует. ПРИПЕВ: Фестиваль на КГОКОРе - Песен бардовских море, Море звёздных улыбок, Море новых друзей. Фестиваль на КГОКОРе - Это праздник в мажоре, И немножко в миноре. Это наш юбилей.
Долинчане встречают гостей, Конкурсантам победы желают. Дендропарк - гордость наших степей - Фестивальный огонь зажигает. Пусть же яркое пламя костра Озарит на весь мир наши песни И пусть искры любви и добра Фейёрверком взлетят в поднебесье. ПРИПЕВ.
4.04.09 Кривой Рог.
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ВСЕ ПРО ЛЮБОВ Александр Лазарев-криворожский
ВСЕ ПРО ЛЮБОВ
До 65-річчя поета Михайла Родинченка
Живе собі то сонячно, то хмарно, Та все любов оспівує в віршах, Бо він поет. Така у нього карма, Такий його святий і грішний шлях. ПРИСПІВ: У Олександрівці співає соловей, Та так витьохкує, так солодко співає Про рідний ліс, про степ і про людей, І про любов, що меж в житті не має.
Летять пісні з його сільської хати, Летять туди, де спіють колоски, І від тепла пшеничного зерняти Над світом квітнуть зоряні стежки. ПРИСПІВ. Все від любові, від добра, від мрії. Любов вона – і пісня, і життя, Любов дає і віру, і надію На кращий день і вічне майбуття. ПРИСПІВ. 23.01.2005 Долинська