Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ВЕТЕР ВЕТЕР Посвящается Коркошко Вите
Слова Александра Лазарева Музыка Валерия Дидюли
Ветер несёт над землёй Новый Год, Ветер восточную песню поёт... С белой метелью ночь хороводит, Спать никому не даёт. Встречает его дед Мороз У белоснежных русских берёз - И краснощёк, и краснонос, Вечно под градусом, как эскимос. А ветер всё дальше летит, С юной Снегуркой в окна стучит. Добрых людей в новом году Снежной посеять крупой норовит. Припев: Сею, вею, посеваю, с Новым годом поздравляю. Сею, вею, поздравляю с Новым годом вас! Эх, раз, ещё раз я хочу поздравить вас. Сею, вею, поздравляю с Новым годом вас.
Ветер несёт над землёй Новый год, Ветер заморскую песню поёт... Всей Украине счастья желает, Мира и новых высот. Пусть сбудутся ваши мечты в мире надежд и красоты. Пусть возвращается к вам вновь и вновь Ветер, несущий земную любовь. Припев. 20.12.09 г.Долинская
Гений есть сосредоточение мысли в известном направлении.
ДЕНЬ Музыка Валерия Дидюли Стихи А.Лазарева, О.Хаяма
Снова южная ночь, тайн и сказок полна, И в туманной дали, и в туманной дали тускло светит луна. Нам с тобой хорошо, нам с тобой не до сна. С нами лунная ночь, долгожданная ночь − ночь любви, и весна.
ПРИПЕВ: Словно ветер в степи, Словно в речке вода, День прошёл − и назад, День прошёл − и назад не придёт никогда. Не придёт никогда.
Не печалься, мой друг: день родится другой, Груз житейских проблем, груз житейских проблем Мы разделим с тобой. Вместе встретим рассвет и закат золотой, И в безумную ночь, любострастную ночь унесёмся с тобой. ПРИПЕВ. Впереди у нас ночь, нежной страсти полна, Как колдунья, весна - и грешна, и пьяна, К нам приходит она. И рождается день, день прекрасный, как сон. Так пускай никогда, никогда-никогда не кончается он! ПРИПЕВ: Словно ветер в степи, Словно сказочный сон, Пусть рождается день, И пускай никогда не кончается он! Долинская 16,02.2007
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: БАТЬКОВА ПІСНЯ Олександр Лазарєв БАТЬКОВА ПІСНЯ Лазарєву Івану Миколайовичу
Якраз заходив падолист... Тобі б ще з нами бути й жити, А ти зів’яв, як жовтий лист, І небесам подавсь служити. Без тебе двір наш став пустий І постаріла наша хата. Без тебе став я сам не свій, І посивіла з горя мати. ПРИСПІВ: Весна минає – тебе немає. Без тебе тепле літо проліта. Барвиста осінь сльозу втирає, І знову зимно дихає весна.
Зазнав ти змалечку біди: Зимою спав в холодній хаті, Сьорбав болтушку з лободи, А як підріс, то втратив матір. Ти не шукав легких доріг, Бо мав од Бога вмілі руки. Ти ніс добро в руках своїх І мужньо зніс нестерпні муки. ПРИСПІВ. В садку щебече соловей, Та не співає наша мати. Стоїть весна, не йде з очей, І я стою – чекаю тата. Зійди, як сонце, подивись, Як тільки ми тебе чекаєм, Привітно з неба посміхнись,– Тобі ми пісню заспіваєм. ПРИСПІВ. Хоч ти ніколи не прийдеш, Я все життя отак простою. Я буду згадувать тебе І тихо плакать за тобою. Я буду образ твій нести У серці з вірою святою. Через роки, через віки Ми ще зустрінемось з тобою. ПРИСПІВ 28.11.2001. Кривий Ріг
(Болтушка – суп з лободи і борошна)
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: СЕРЕД ОСЕНІ
СЕРЕД ОСЕНІ
Вірші Антоніни Корінь, Олександра Лазарєва
Пісня в серденько так і проситься, наче квітка з роси ожива. Не присплю її до схід-сонечка, і потому вона не засне. Пісне-доленько, мати й мачухо, ти і грієш, і студиш мене. ПРИСПІВ: Бережіть пісні, ніжні проліски. Кожна квіточка - наче дитя. Серед осені, серед осені не буває весні вороття. Тільки пісня та серед осені знов у весну мене поверта: Пісня батькова в серце проситься і, мов квіточка, в нім розквіта.
Батьку-батечку, чом так рано ти кинув плуг і не ходиш у ліс? І навіщо ж ти під медалями стільки ран із війни нам приніс? А чи зле тобі, а чи боляче, як би горе тебе не пекло - Ти сідав і співав під хатиною. Так співав, що німіло село! ПРИСПІВ. Пісня батькова облетіла світ і упала на землю, як сніг, Бо упав солдат і затих навік, тільки пісню покинув для всіх. І тепер вона, наче квіточка, пробиває у світі свій шлях... Серед осені, серед осені розквітає у всіх на устах. ПРИСПІВ Кіровоград–Долинська 3.12.2004
Заспівай мені пісню, сестричко! Хай вона аж до сонця полине, Хай проллється до мого сердечка, Мов цілющий нектар з України. Заспівай мені пісню про маму, Про село, де ми разом зростали, Про глибокі моря-океани, Що навіки нас всіх роз’єднали. ПРИСПІВ: Сонце в Австралії світить, сонце Австралію гріє, Але ніколи-ніколи душу мою не зігріє. Сонце на захід тікає, наче окрилена мрія, Сонце летить на Вкраїну - землю добра і надії.
Нагадай мені глиняну хату, Де під тином цвітуть чорнобривці. Молоді наші мама і тато Хай погладять мене по голівці. Застели мені стежку барвінком, Проведи за село до криниці: Припаду я до неї серденьком І нап’юся живої водиці. ПРИСПІВ. Заспівай, я до тебе прилину. Я зійду, наче сонце, над вами – І всміхнеться моя Україна, Й задзвенить голосними піснями. Буду я разом з вами співати І світити у ваше віконце. Буде душу мою звеселяти Пісня серця - прекрасна, як сонце! ПРИСПІВ: Сонце в Австралії світить, сонце Австралію гріє, Сонце летить на Вкраїну - землю добра і Надії . Сонце за обрій тікає, наче окрилена мрія, Сонце в душі залишає пісню добра і Надії. 6.12.2001 Кривий Ріг
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: СПОРИШІ
СПОРИШІ слова Наталки Коцюк, Олександра Лазарєва
Спориші, спориші, кучеряві мої і вихрасті, Я до вас пригорнусь, спраглу душу свою прихилю. Поведіть мене в світ, де дзвенить, розливається щастя, Де я можу сховатись від болю, журби і жалю. ПРИСПІВ: Спориші, спориші, заведіть мене в зоряні роси, Хай над шляхом чумацьким співають всю ніч солов’ї. Спориші, спориші, оросіть мої ніженьки босі, І купальська зоря хай освятить надії мої.
Поведіть мене в світ, де є друзі, близькі і надійні, Де є рідна душа, теплий погляд і радісний сміх, Де купається літо в ласкавого сонця промінні І блакиті небес, як пісень, вистачає на всіх. ПРИСПІВ. Спориші, спориші, приласкайте мене в ніжнім листі, Тугу й смуток мої ви розвійте по вітру, мов дим. А рубінові роси, прозорі й дзвінкі, як намисто, Спраглу душу хай зцілять нектаром своїм молодим. ПРИСПІВ. 22.11.2008 Кривий Ріг - Добровеличківка
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ТАК, ВЫПЬЕМ ЖЕ ЗА КАТЮ Александр Лазарев-криворожский
ТАК, ВЫПЬЕМ ЖЕ ЗА КАТЮ Посвящается Егоровой Кате
Как незаметно время пролетает. Вновь юный август считает нам года. Душистый луг под солнцем выгорает, А ты все так же, Катя, молода. ПРИПЕВ: Екатерина, что тех две пятерки? Такая мелочь, что ни дать, ни взять. Надпита жизнь, как рюмка водки горькой, Как не крути её, а надо допивать. Так выпьем же за Катю, за Катю-Катерину! За то, чтоб наша Катя еще сто лет жила! Чтоб всех она любила и все ее любили! Чтоб жизнь у Катерины счастливою была!
Сорву цветы, где косит росы ветер, Где теплый пруд ей руки целовал, И ручейком отправлю тот букетик, И те слова, что месяц подсказал. ПРИПЕВ. Прильют дожди твой юбилей на даче. Ты соберешь хороший урожай. Дай Бог тебе – там откопать удачу. Ты мне того же в жизни пожелай. ПРИПЕВ. 7.06.2001 Долинская
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ТАНЕЧКА Александр Лазарев-криворожский
ТАНЕЧКА Посвящается Панченко Татьяне
Льются музыки звуки волшебные. Ты прекрасная! – что тут сказать? И тебе, моя девочка нежная, Я хотел свое сердце отдать. Только грешная жизнь-копейка Обманула в который раз, И, как прежде, судьба-злодейка Разбросала по свету нас. ПРИПЕВ: Танечка, Татьяна! Что за наказанье? Ты моя отрада и мое страданье. Танечка, Татьяна, ангел мой небесный! Для тебя играю и пою я песни.
Ты письмо мне напишешь, милая, И опять в глубине моих глаз – Та, которую звал Любимая! И люблю, может быть, и сейчас. Отвечать я тебе не стану: Все прошло, окосела грусть, Я другой – и под звон стаканов Потерял к этой жизни вкус. ПРИПЕВ. Листик тот пожелтеет скоро, Смоет солнце чернильный след. Я забуду твой белый город И акации майский цвет. Я забуду – а ты напомнишь, И писать будешь вновь и вновь... Только вряд ли в остывшем сердце Заиграет опять любовь. ПРИПЕВ. 1976 Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ТАЯ Александр Лазарев-криворожский
ТАЯ
Сегодня праздник. Сегодня водкопой: Мы день Рождения у Таи отмечаем... Поскольку случай нам представился такой, Мы ей любви и счастья в жизни пожелаем. ПРИПЕВ: Ведь в марте месяце на свет явилась Тая, Вся как огонь, горячая такая, И от тепла, что излучает Тая, Сегодня снег на улицах растаял.
Все – как обычно: стол и пир горой, Слегка поддатая, гармонь моя играет. В кругу подруг своих и в платьице простом. Таиса день рожденья отмечает. ПРИПЕВ. Звенят бокалы, пенится вино. Ей каждый год веселья прибавляет. Седеют волосы у бабушки крутой, И в ползуночках внук, с подарком, поджидает. ПРИПЕВ. Подруги сбросились на хлеб и молочко. Немножко выпили, послушали куплеты, Заели тортиком, запили коньячком И разошлись, теплом ее согреты. ПРИПЕВ. 4.03.2001 Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: Чуки-чуки
Чуки-чуки
Вірші Валентини Кондратенко, Олександра Лазарєва.
Як ти, чорте лисий, надоїв! - наче немовля, тебе колишу. Попопив моєї крові, подоїв!.. Я в цвіту, а ти на ладан дишеш. Коло мене хлопців, як роїв, вилося, крутилося багато, А мене якийсь лихий підбив за старого вийти, дурнувату. ПРИСПІВ: Гоп, чуки-чуки, гей!.. Тільки тьохне соловей – Кину к чорту рогачі, – лежи, діду, на печі! А я брава молодиця, мені вдома не сидиться: Ти до ранку будеш спати, а я піду танцювати. Гоп, чуки- чуки-чуки! - візьму парубка під руки. Чуки-чуки-чуки, гей! - хай співає соловей.
Кажуть люди: горе - не біда: дід хоч і в літах, але ж багатий. Є у нього в копанці вода, млин, ставок та ще й під цинком хата. Правда, вже замуливсь той ставок, жаби квакчуть в нашому болоті. Нині дід – засушений пеньок, я ще - молодиця ув охоті. ПРИСПІВ:
Я бровою ще як поведу - дід лише кахикає із пічки. Я - як повний місяць на виду: і статура, й маковії щічки. Сестроньки! Мені вже все одно - перед вами не втаю нічо-го: Краще уступити у багно, ніж попхатись заміж за старого. ПРИСПІВ. 14.11. 2006 Долинська
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ХРЕЩЕНА МАТИ Олександр Лазарєв
ХРЕЩЕНА МАТИ Присвячується Ковтонюк Фросині
Вона мене, маленького, хрестила, Як сина рідного, увесь свій вік любила, Учила вірити, терпіти і прощати - Завжди розсудлива, моя хрещена мати. Невтомні руки до хреста зложила. Лежить - не дихає, безкровна і безсила. Тепер мене уже не буде зустрічати І гріти серденьком моя хрещена мати. ПРИСПІВ: Хрещена мати, до тебе, ненько, Летить на крилах моє серденько, До тої хати, у той садочок, До того дуба, де той горбочок.
Тепер вона мене не розпитає, В якій пітьмі моя душа блукає. Тепер вона мені не пригадає Той світ бувальщини, якого я не знаю. Безмежний світ - маленька домовина. Лежить вона у білих квітах, мов дитина. Згасає літо, теплий дощик накрапає - Вона ще тут, мов спить... та вже її немає. ПРИСПІВ. В садку пожовкле листя облетить, Повіє пусткою колись затишна хата, А край дороги чорний камінь сповістить, Що тут похована моя хрещена мати. ПРИСПІВ. 28.08.2000 р.Кривий Ріг
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ВІЧНА ЛЮБОВ
ВІЧНА ЛЮБОВ Вірші Любові Баранової, Олександра Лазарєва
Розхристана осінь до неба протягує віти, І листя опале сльозами вмивається знов, А їй би хоч промінь, хоч краплю якоїсь блакиті, Щоб знов повернути загублену в мандрах любов. ПРИСПІВ: Любове моя, повернись, озовись, В душі забрини золотою струною, І цвітом кохання мене окропи, У в осінь мою повернися весною.
Нас всіх підпихає в безодню розбещений вітер, Нас всіх не минають розбитих сердець відчуття. І ми, як та осінь, чекаєм весняного цвіту, Чекаєм кохання й краси від нового життя. ПРИСПІВ. Чекаєм, любове, тебе, як погожої миті. Все в світі минає, згора, облітає краса, Лиш спалахи сонця і цвіт весняної блакиті Ніколи не згаснуть, бо вічна любов не згаса. 26.11.2004 Кривий Ріг - Долинська
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ТЕАТР, ТЫ МОЙ БОГ Александр Лазарев-криворожский
ТЕАТР, ТЫ МОЙ БОГ Посвящается ведущему певцу Криворожского драмтеатра Рыжову Юрию
Подымится занавес в небо, как ветер, Повиснет интрига над зрительным залом - И вечная музыка в радужном свете Поманит меня в пёстрый мир карнавала. ПРИПЕВ: Поёт колокольчик, а жизнь, как телега, Уносится вдаль по разбитой дороге. Душа на распутье, поводья у Бога, А сердцем прибит я к родному порогу.
На сцене - барон, за кулисами - нищий, Я жизнь положил на алтарь Мельпомены: Пою за гроши, забываю о пище, Но верой и правдой служу этой сцене. ПРИПЕВ. Театр, ты мой Бог, ты само совершенство! Пусть песня любви моей трепетно льется, Пусть голос взлетит на вершину блаженства И зрительный зал от восторга взорвётся. ПРИПЕВ. Опустится занавес нежный, как вечер, Притихнет театр, разбегутся актёры, И рыцарский плащ мне накинет на плечи В рекламных огнях засыпающий город. ПРИПЕВ. 5.06.2002 Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ТЕННИС Александр Лазарев-криворожский
ТЕННИС Посвящается Кате Паршиной и Людмиле Левченко
Возьму я бабушку с собой на тренировку – Пускай попрыгает с ракеткою в руках. Не сразу явятся к ней ловкость и сноровка, Зато в мгновение утихнет боль в ногах. Начнем, бабуленька, с коротенькой разминки. Сначала нужно пять кружочков пробежать... Не кипятись зазря, держи ровнее спинку! И не пытайся свой характер показать... ПРИПЕВ: Ах, этот теннис, милый чародей! Он, как бальзам, мне душу согревает. Спешу к нему с ракеткою своей – Он мой кумир, его я обожаю.
ПРИПЕВ. Нас ждет на корте настоящая работа. Забудь на время свой уютный магазин! Ведь тренирует за зеленые банкноты Здесь чистокровный зажигательный грузин. Ты – просто гений поведения на корте! Какой размах, какая верная рука! Пускай не всё нам удалось сегодня в спорте, Зато нас завтра ждет успех наверняка! ПРИПЕВ: Ах, этот теннис, милый чародей! Он, как бальзам, мне душу согревает. Спешу к нему я с бабушкой моей,¬ – Он наш кумир, его мы обожаем! 10.07.2001 Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: У ВАНЬКИ В БАНЬКЕ Александр Лазарев-криворожский
У ВАНЬКИ В БАНЬКЕ Посвящается Бадьину Володе.
Мы тут на бане в полной мере зависаем. Приедь, братишка, и гитару захвати! У нас всё схвачено, тебя лишь не хватает: Нам нужно кровь хорошей песней развести. Я за гитару, на машину – и на баню. Там обжигает Душу градус заводной, Танцуют курочки и петушится Ваня, Там песни-пляски на пару и пир горой. ПРИПЕВ: Возьму я в руки восемь струн на длинной палке, Возьму аккорды – и взорвётся балаган. И запоёт моя гитара-куртизанка, И встрепенётся банщик пьяный вдрабадан.
Я проглочу в один присест бутылку водки, И обниму гитару милую навек. Гуляйте, курочки, роскошные молодки,– Я вам устрою настоящий фейерверк. Я, для прикола, протащу вас хоть немножко На Пионер, в родной Кривбасс, в цыганский двор, Где Сурмаи* танцуют джигу под гармошку, Где не угас с дубовых ящиков костёр. ПРИПЕВ. 12.03.2004
*Сурмаи - фамилия цыган.
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ТАМ, ЗА ГОРОЮ Олександр Лазарєв
ТАМ, ЗА ГОРОЮ L. Там за горою, там біля броду Брала дівчина чистую воду, Несла під гору повне відерце - Та й загубила там своє серце. ПРИСПІВ: Там за горою, там за крутою Тихо пливе воно вниз за водою, Грає на хвилях серце дівоче, Нікого в світі кохати не хоче. Ех, яке серце! Серце дівоче. Нікого в світі кохати не хоче.
Зелений берег, срібляста річка, Високе небо, стрункі смерічки... Де ти, дівчино, так забарилась? Чом твоє серденько в річку скотилось? ПРИСПІВ. Чом ти, дівчино, сумна, як нічка? Чом не всміхнешся, моя смерічко? Сяду я в човен, візьму весельце - Та й попливу, щоб знайти твоє серце. ПРИСПІВ. 7.08.2003. Кривий Ріг
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: МАРІЧКА Александр Лазарєв
МАРІЧКА Була в мене чічка – чарівна Марічка. Мала чорні очі, мов купальські ночі. Мала чорні брови, як шнурки шовкові. Пахла, як ромашка, легковажна пташка. ПРИСПІВ: Я її одну любив, на руках її носив, Цілував і обіймав, ще й до серця пригортав. Та й вона мене любила трошки більше, ніж Гаврила, І вона мене кохала, аж поки моєю стала. Ой ти, Марічко, зоряна нічка! Марно фарбуєш ти біле личко, Марно малюєш ти чорні брови, Бо вже не буде між нас любові.
Була в мене жінка, добра, як горілка. Мала оченята, як в п’яного тата. І пила й курила, мужиків любила, А мені у пелені діточок носила. ПРИСПІВ: Я її одну любив, ноги мив і юшку пив, Цілував і обіймав, і до серця пригортав. І вона мене кохала, ще й під ніс дві дулі склала, Наварила витребеньків та й пішла до свої неньки. Ой ти, Марічко, зоряна нічка! Марно фарбуєш ти біле личко, Марно малюєш ти чорні брови, Бо вже не буде між нас любові.
Є у мене хата, лишеньком напхата. Я вживуся й з лихом - аби було тихо. А як буде тихо – розтягну гармошку, Та про теє лихо поспіваю трошки. ПРИСПІВ: Пригадаю, як я жив, як Марічку я любив, Цілував і обіймав, ще й до серця пригортав. Як вона мене кохала, як під ніс дві дулі склала, Бо вона ж мене любила, як хомут – ряба кобила. Ой ти, Марічко, зоряна нічка, Марно фарбуєш ти біле личко, Марно малюєш ти чорні брови, Бо вже не буде між нас любові. 11.11.2002 Долинська
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: БУЙНИЙ ВІТЕР Олександр Лазарєв
БУЙНИЙ ВІТЕР Присвячується Віннік Миколі
Уже листочки обсипає добре літо, Уже нахмарились погідні небеса, А я не знаю, що робить, куди подітись, Для кого жить, коли лишився в хаті сам. ПРИСПІВ: Буйний вітре-козаче! Ти кмітливий на вдачу. Не гуляй в чистім полі, А знайди мою Долю, Бо в холодній хатині, Без сім’ї, на чужині, Без турбот і надії Я один... посивію.
Прожив піввіку на землі, пожив доволі. Плекав надії, все тягнувся, будував. Нічим ніколи не гнівив зрадливу Долю, А навпаки – її кохав і шанував. ПРИСПІВ: Творив добро, годив цілому світу. Робив, як раб, ночей не досипав... Та де ж тепер мої хороші діти? Де те добро і та, яку кохав? ПРИСПІВ. Вона забулися про мене - я то знаю: Чим перед нею я так тяжко завинив? Чому не йде, чому не дорікає, Що я в цім світі лиш для себе тільки жив? ПРИСПІВ. Вона прийде... а врешті – будь, що буде. Я терпеливий, знаю лиш одно: Що б там про мене не вигадували люди, Поки є час - спішу творить добро! ПРИСПІВ. 7.08.2001 Долинська
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: РЕКВІЄМ ЛЮБОВІ Олександр Лазарєв
РЕКВІЄМ ЛЮБОВІ
Вірші Антоніни Корінь і Олександра Лазарєва
Присвячується Ільюшенко Марині
Ти сама сміялась і мене смішила, І на двох ромашках вголос ворожила. Полетіли в безвість ніжні пелюсточки - Календар останні обрива листочки. ПРИСПІВ: За вікном регоче віхола над нами. Стежку в нашу весну заміта снігами. Замітає стежку, заміта дорогу До твого сердечка, до твого порогу.
Не впаду вже більше я тобі на груди. Погляд твій прощальний відчаєм пече. Там, де ми кохались, сновигає грудень З першими снігами і рясним дощем. ПРИСПІВ. Відірву від серця промінець кохання, – Хай летить до тебе, доки він не вмер. Це мого кохання – це тепло останнє... Як же йому, люба, холодно тепер! ПРИСПІВ. 19.11.2004. Кривий Ріг
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: НОВЫЙ ГОД У ЛЕБЕДКО ОЛИ Александр Лазарев-криворожский
НОВЫЙ ГОД У ЛЕБЕДКО ОЛИ
Упала мама на мороз, Ребром поставила вопрос: Коль есть селёдка и компот – Так чё ж не встретить Новый год? ПРИПЕВ: Доця, поставь маме музычку! Мама сегодня гуляет И вместе с Веркой Сердючкою Всех танцевать приглашает. Верочка тоже с мороза – Выпала из паровоза, Принца с конём не дождалась, К нам на гулянку примчалась.
Гудит, как бубен, чешский дом. Танцуют все, и всё путём. Веруньчик жару поддаёт Под этот самый Новый год. ПРИПЕВ. Кружит у ёлки хоровод, Уже не ясно – кто что пьёт. Всем хорошо, и всех в полёт Зовёт весёлый Новый год.
17.04.2004 Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: УВЯДШАЯ ЛЮБОВЬ Александр Лазарев-криворожский УВЯДШАЯ ЛЮБОВЬ
Цветет апрель уже. К цветку стремится пчёлка, – Пьянит её нектар и желтая пыльца. Влюбилась русая смазливая девчонка В голубоглазого мальчишку-сорванца. ПРИПЕВ: Она его любила, любила безответно И чувство это светлое сквозь годы пронесла, И только через много лет сама ему открылась, И, словно камень тягостный, с души своей сняла.
Он слушал исповедь хлебнувшей горе женщины, Хоть в этой жизни сам не меньше пострадал, И, как сестре своей, открыто и доверчиво Ей в двух словах свою судьбу пересказал. ПРИПЕВ.
О, радость теплых встреч и горечь расставаний!.. Прощаются глаза – им ясно все без слов. Расходятся пути до скорого свидания... Я верю: расцветет еще увядшая любовь! ПРИПЕВ. 21.05.2001 Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: УВЯДШИЙ ЛИСТИК Александр Лазарев-криворожский
УВЯДШИЙ ЛИСТИК
Покой в природе, и в душе покой... А жизнь моя, как свечка, тихо тает. Печальный образ Родины моей Я никогда и ни на что не променяю.
Напротив дома, в парке, куст горит. Как он горит – костер калины красной! Увядший листик небу говорит О том, что жизнь он прожил не напрасно.
Он эти кисти красные кормил, По капельке поил весной и летом. Он ради них на этом свете жил, А осенью простился с белым светом.
А красны ягоды забьются, кто куда: Им ведь расти, они листок забудут. Листок сгниет, но даже и тогда, В сырой земле, питать их корни будет.
Вот так и я уйду на склоне дней, Когда себя до капельки растрачу, Чтоб в песнях жить. И над моим крестом За мной лишь небо Родины заплачет. 14.12.2000 Долинская
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ЧЁРНАЯ КОШКА Александр Лазарев-криворожский
ЧЁРНАЯ КОШКА
Кожаный плащик и чёрная шляпа... С виду − Жеглов, а в натуре – Шарапов, С кейсом в руке, не спеша, как обычно, Чешет на службу мой друг закадычный. Где-то младые девы смеются, А на душе его кошки скребутся, Пушка протёрла дырку в кармане, Губы раскатаны – пусто в капкане. ПРИПЕВ Ну, как живёшь? Как ты живёшь, мой старый друг? И почему в твоих глазах огонь потух? Не унывай, смотри на вещи веселей, Не паникуй, кури поменьше, меньше пей. А если хочешь − возьми мою Клавиатуру, Нажми на клавиши − и будешь счастлив с ней. Ах, эта Клава, Клавиатура! Такая нежная и тонкая натура. Она и умница, и раскрасавица, А не какая-нибудь Кошка с голой задницей. Ах, эта Клава, Клавиатура! Такая нежная и тонкая натура. Она и умница, и раскрасавица, А ни какая-нибудь Манька с голой задницей.
Льётся лимонный свет из окошка. Где же ты бродишь, чёрная Кошка? Сладкие мысли тонут в стакане, Но, как и прежде, – пусто в капкане. Время любви, и погодка отличная, Чешет со службы мой друг закадычный. Строгий на вид и уставший немножко − Вечный охотник за Чёрною Кошкой. ПРИПЕВ. 19.10.2002. Кривой Рог
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: УЛЫБКА БАРДА Александр Лазарев-криворожский
УЛЫБКА БАРДА Посвящается Анастасии Мэгрэ
Я слышу песню - сквозь века, как Луч сквозь тьму, она несётся. Звенят мечи, и льётся кровь, и эта песня в Душу льётся. Ту песню женщина поёт, к груди ребёнка прижимая, А рядом смертный бой идет, и враг коварный побеждает. ПРИПЕВ: Негоже ей плакать... негоже, чтоб дочка заметила страх. Нельзя, чтоб малышка увидела печаль в её добрых глазах. Пусть вырастет девочка - станет певуньей - Лучом, исцеляющим тьму, Спасённые ею и слово, и образ народу несёт своему.
Душа с Душою говорит под стон мечей и окрик смерти, Огонь любви ещё горит, и страха нет, хоть гибнут кельты. Мать кормит грудью и поёт, дочурку Бардой называет, А в двух шагах отважный Бард атаку римлян отражает. ПРИПЕВ. Но пали кельты... только Бард один, как барс, врагов громил. Спешила женщина к реке и доченьку свою кормила. Бард бросил ей свой острый меч и, обескровленный, застыл. Спокойно умер, а жена малышку в лодку положила. ПРИПЕВ. Мать отбивалась до конца, врагов к реке не подпуская, Рубилась так, что на губах дымилась кровь её святая. И, опускаясь на колени, собрав в кулак остаток силы, Всё ж улыбнулась: ведь река малышку в вечность уносила. ПРИПЕВ. 7.01.2003 Кривой Рог.
Лазарев-криворожский Александр Текст песни: ЩАСТЯ МОЄ Олександр Лазарєв
ЩАСТЯ МОЄ
Ген за селом сонце встає, День молодесенький дибки стає, Берегом котиться білий туман І розлягається в лузі, мов пан. ПРИСПІВ: Думки летять, як білі лебеді, зоряні лебеді, У ті місця, куди ходили ми синіми веснами. Летять думки у жовтих променях – зоряні лебеді, І вабить серце берег сонячний срібними росами.
Де ти тепер, щастя моє? Я вже й не знаю, яке ти там є... Десь спалахнуло на мить, крадькома... Мрії лишились, а щастя нема. ПРИСПІВ. День пролетів білим конем. Сонце палає червоним вогнем. Скоро над світом місяць зійде, Зіркою з неба щастя впаде. ПРИСПІВ. Долинська 23.06.2002 р.