В мельника, чий млин на горі, чарівна дочка. А у мене хата стара і в саду бузочок. Я лежу й дивлюся у небо на білі хмари. А пастух Свирид на горі пасе отару.
Гарнії волошки цвітуть в моїм садочку. Та іще гарнішії очі в мельника дочки. От лежу й сумую один біля ставочку, Бо люблю я більше за все мельника дочку.
В мельника, чий млин на горі, чарівна дочка. А у мене хата стара і в саду бузочок. Я лежу й дивлюся у небо на білі хмари. А пастух Свирид на горі пасе отару.
Кувала зозуля в чарівних лісах до світання, Співала коханая ніжную пісню до рання. Принесла мені чару повну бажання, Приголубила серце повне страждань.
Я блукав темним шляхом, чужим та ворожим, Зимував люті зими без хліба та грошей. Та літав до зірок, полюбив мене Бог, Та ж іще люби, Боже, та ж іще люби, Боже.
Човен мого життя пливе в хвилях бурхливих, Серед темних часів, примарних й мінливих. Принеси ж мені, зоре, чару бажання, Покохай моє серце повне страждань.
Коло млину, коло броду Тумба-тумба, ра-ра-а. Там дівчина брала воду, А я гоя-гер-я! Я на неї задивився, Тумба-тумба, ра-ра-а. Візок мені поломився, А я гоя-гер-я!
Не жаль мені того воза, Тумба-тумба, ра-ра-а. Аби дівка була гожа, А я гоя-гер-я! А то руда, щей погана, Тумба-тумба, ра-ра-а. Візок мені поломила, А я гоя-гер-я!
Коло млину, коло броду Тумба-тумба, ра-ра-а. Там дівчина брала воду, А я гоя-гер-я! Я на неї задивився, Тумба-тумба, ра-ра-а. Візок мені поломився, А я гоя-гер-я!
Я на неї задивився, Тумба-тумба, ра-ра-а. Візок мені поломився, А я гоя-гер-я! Я на неї задивився, Тумба-тумба, ра-ра-а. Візок мені поломився, А я гоя-гер-я!
З гори високої в яри глибокії, Палає й котиться ярило-колесо. Запалить вдосвіта червоне вогнище, Змахне крилами ніч, полетить в темний край. У темний край...
Крутиться колесо, котиться по світах, Промінням золотим сяє в твоїх очах. Там де із сліз вода, там де з кісток трава, Там де жива душа блука тенетами сна. Тенетами сна...тенетами сна...
Котилося сонечко до твого віконечка, Коханочка Аничка, ніжная вода. Стежками й дорогами, луками, проваллями, Лиш тобі, моє кохання, я відкрию двері раю. Дивись...
З гори високої в яри глибокії, Палає й котиться ярило-колесо. Запалить вдосвіта червоне вогнище, Змахне крилами ніч, полетить в темний край. У темний край...
Солодкий дикий мед, дороги стрімкий лет, В серці вирує кров - може то Любов? Але сумна душа бачити не бажа сонця і дивний світ, І не тане лід.
Приспів: Знай, моя мила, знай, моя кохана - Душу зігріє любов, пізно чи рано.
Як сонце новий день у сум твоїх очей, Дивись, прийшла весна і дзвенить струна. Сріблом і золотом бентежить дивний сон, І мерехтять вночі зорі над Дніпром.
Біліша за зиму І глибша січневої ночі Як казка чарівна І вільна як птах У золото й срібло Одягнена небом і сонцем Із сумом і дивом В безмежних зелених очах
Приспів: У-у-у, Магдалєна У-у-у, Магдалєна
У плавні і луки Тікала від чорного сонця Від шкла і каміння До тихого плесу води Ясніша за зорі Що світять у чорному небі Тендітна як вітка Дитина сумної Землі
Приспів
Заплутані стежки Прозора межа Вогненна криниця То твоя душа Глибокі провалля Терпкі бур’яни І в небо до Бога Твої молитви
Я тобі скажу, де квітне дивний сад, Де срібляста ніч тремтить у темних водах. У далекий край лежить нелегкий шлях, Доки хижа ніч кружля по колу.
Приспів 1: Не спи, моя рідна земля! Прокинься, моя Україно! Відкрий свої очі у світлі далеких зірок! Це дивляться з темних небес Загиблі поети й герої - Всі ті, що поклали життя за майбутнє твоє.
Тільки два шляхи... Один веде у пекло. Інший шлях веде Тебе туди, де світ. Щоб знайти цей шлях, Послухай своє серце - Твоє серце знає, Як його знайти!
Приспів 1
Я тобі повім про мрію золоту, Що палким вогнем горить в моєму серці. Про щасливий край, про радісних людей, Де життя кидає виклик смерти.
Приспів 1
Приспів 2: Не спи, моя рідна земля! Прокинься, моя Україно! Відкрий свої очі у світлі далеких зірок. Це дивляться з темних небес загиблі поети й герої - всі ті, хто так вірив у світле майбутнє твоє.
Ой не ходи, ходи, Орисю, на гору, на Лиску. Не ходи, ходи, Орисю, a грай на сопілці.
Ой-гой, дриці-дриці, oй-гой, дриці-дриці, Не ходи на Лису гору, а грай на сопілці. Ой-гой, дриці-дриці, oй-гой, дриці-дриці, Не ходи на Лису гору, а грай на сопілці.
Бо на горі, на Лисці туман над ярами. Бо на горі, на Лисці чорти з відьмаками.
Ой-гой, дриці-дриці oй-гой, дриці-дриці, Там шугає така нечисть, що гріх і дивитись. Ой-гой, дриці-дриці oй-гой, дриці-дриці, Там шугає така нечисть, що гріх і дивитись.
В чорта роги - круторогі, очі - як лещата. Жінка в нього - чорна жаба, бридка та вусата.
Ой-гой, дриці-дриці oй-гой, дриці-дриці, Отакі жінки в тім царстві, хвайні молодиці. Ой-гой, дриці-дриці oй-гой, дриці-дриці, Отакі жінки в тім царстві, хвайні молодиці.
Чорт зубатий та багатий хоче кльову дівку, Може їй платити златом та водить до шинку.
Ой-гой, дриці-дриці oй-гой, дриці-дриці, Не ходи, Орись, на гору, a чекай на принця. Ой-гой, дриці-дриці oй-гой, дриці-дриці, Не ходи, Орись, на гору, a чекай на принця.
Що би я робив без тебе, Моя нiжна королева, Що би я робив без тебе, що? Hiч на землю опустилась, Мiсяць в небi iз’явився, Hам удвох у хатi хорошо.
Приспів: Моя мила, моя люба! Моя мила, моя люба!
У нас згода i кохання, Мирнi ляси до свiтання, Hу i ще звичайно дечого. А знадвору чорнi хмари, Hежить, бiйки i пожари, Де подiти тiї хмари, о!
Приспів
Що би я робив небога, Як не бачив зору твого, Як не бачив посмiшки твоєї. Я б уже кудись подiвся, Втiк у лiс i залишився В лiсi до сконання своїх днєй.
Приспів
Що би я робив без тебе, Моя нiжна королева, Що би я робив без тебе, що? Я пiшов би битим шляхом, Як отой сумний собака, Що один блукає пiд дощем.
Настала ніч та зорі сяють над моєю головою. Поснули люди, тілько місяць ніби човник над водою. І тілько десь у далині в гаю співають солов’ї. Аж чую регіт, плеск води, я носа висунув із хати. Дивлюсь - пливуть на бережок русалки, сині та хвостаті. І, настиливши осоки, вони лягли біля ріки. Їх місяць гріє, ніч пливе собі повільно та неспішно. А я дивлюсь на тих русалок, мені сумно й трохи смішно. Дарма, що волни мертв’яки, бо мають чорні язики, Неначе відьми на шабаші.
Приспів: Гей-ла-ла-ла-ла-лей...
Все, що було, те загуло, та скілько всього проплило, Де скілько душ русалки ті колись залоскотали. Та цар Охрім на дні морскім собі у жони взяв русалку... Небо падає вниз, вниз!
Приспів
Настане день, засяє сонечко, в саду запахнуть квіти, Русалки зчезнуть у пітьмі...